FRANS VERHOEVEN BLIJFT RUSTIG NA AFGELASTING EERSTE ETAPPE
03/01/2016 om 18:10

De eerste etappe van de Dakar Rally is vanwege de hevige regenval afgelast. De etappe liep van Rosario naar Villa Carlos Paz en zou eigenlijk de eerste echte Dakar dag gaan worden. Helaas pakte dit anders uit want door de zware onweersbuien was het onverantwoord om te rijden!

Frans stapte vanochtend vroeg op zijn Tricorp Yamaha WR450F en was er klaar voor om de rally op een gecontroleerde manier verder uit te bouwen. Echter op de verbindingsroute werd al snel duidelijk dat het niet om een simpele regenbui ging. De regen ging gepaard met onweer en ondanks dat de ASO de start verschillende keren uitstelde, werd het weer niet beter en waren ze vanwege de veiligheid van de rijders en het publiek genoodzaakt om de etappe af te lassen.

Ook de weersomstandigheden voor de komende dagen zien er slecht uit. Het zou dus best eens kunnen dat er nog meer etappes ingekort of afgelast gaan worden. Frans blijft er rustig onder en ziet het allemaal wel op zich af komen. Hij voelt zich goed, de motor is perfect en het team werkt fijn samen.

Commentaar Frans Verhoeven:’’Het is natuurlijk jammer dat de eerste dag gelijk afgelast wordt vanwege de regenval maar de omstandigheden logen er dan ook niet om. Op de verbindingsroute naar de proef toe was het al gigantisch nat en de gravelpaden in de proef zouden dan ook spekglad zijn geweest. Het hield niet op met regenen waardoor de organisatie de beste keuze heeft gemaakt. We gaan ons nu voorbereiden op de tweede etappe en hopen met een goed ritme de rally in te kunnen groeien’’.

De etappe van morgen loopt van Villa Carlos Paz naar Termas de Rio Hondo met een special stage van 450 kilometer en een verbindingsroute over 336 kilometer.

 


 

Groot formaat foto's

De media die groot formaat foto's willen downloaden, kunnen dit doen op de onderstaande link.

Fotoshoot 2016

Frans Verhoeven blikt vooruit op Dakar 2016
 

Website door Mark Pater en Motocrossplanet.nl