FRANS VERHOEVEN TOT STOPPEN GEDWONGEN DOOR PARKWACHTER
12/01/2016 om 15:29

Frans Verhoeven was gisteren amper op weg naar de start van de special van de achtste etappe of hij werd in de liaison tot stoppen gedwongen. Niet omdat er iets mankeerde aan zijn Yamaha WR450 Rally, maar vanwege een actie van de National Guard die hem, maar ook andere motorrijders weigerden doorgang te verlenen door het nationaal park.

“We werden tegengehouden omdat de Dakar-organisatie kennelijk geen toestemming zou hebben aangevraagd om het park te doorkruisen. Terwijl het gewoon een openbare weg was maar die mannen waren te vermurwen. Er hing ook een groot spandoek ‘Dakar illegaal, park nationaal’, vertelde de coureur van het team Yamaha Netherlands Verhoeven. “Uiteindelijk mochten we na drie kwartier door en achter de auto van zo’n parkwachter aan, 35 kilometer lang en niet sneller dan 45 kilometer per uur. Beetje onvoorbereid en snel ben ik de proef in gegaan. Het was stressen”, bekende Frans die het in het eerste deel van de proef over 393 kilometer niet naar z’n zin had. “Het was dezelfde route als vorig jaar en zo een die we al eerder hebben gehad. Een beetje technisch, maar vooral plank gas”.

Het tweede gedeelte na de liaison was voor hem veel interessanter. “Dat was een echte Dakar-proef. Er zat van alles in, stenen, zand, alles navigeren op CAP, rio’s, droog, nat, trial. Ik heb genoten en zat er weer lekker in, maar voor de motor was het zwaar”, vertelde Frans die op een 21ste plaats in de etappe van gisteren weer snelste Nederlander was. Hij moest 31.10 minuten toegeven op dagwinnaar en nieuwe koploper Toby Price. “Maar vanwege dat oponthoud bij het park hoop ik nog wat tijd terug te krijgen”. In het algemeen klassement staat Verhoeven 24ste op 1.42.22.
 


 

Groot formaat foto's

De media die groot formaat foto's willen downloaden, kunnen dit doen op de onderstaande link.

Fotoshoot 2016

Frans Verhoeven blikt vooruit op Dakar 2016
 

Website door Mark Pater en Motocrossplanet.nl