Verhoeven gebruikt etappe 3 om even bij te komen
07/01/2015 om 0:20
Na de ontberingen en inspanningen van de tweede etappe, was de derde er eentje om weer een beetje bij te komen. Frans Verhoeven maakte dankbaar gebruik van die gelegenheid.De dag van gisteren was nog niet helemaal weggetrokken uit het lijf van de veteraan, die daarom besloot om behoudend te rijden. Met de 32ste tijd kwam Verhoeven aan in Chilecito.

De proef van 220 kilometer was niet overdreven moeilijk, maar in de tweede helft moesten de motorrijders toch flink aan de bak met een zeer technisch stuk vol stenen die verborgen lagen om een laag feshfesh. Frans Verhoeven zag een andere motorrijder een flinke smak maken op de rotsen en koos ervoor op safe te gaan. “Ik heb vandaag een Henk Knuimannetje gedaan,” grinnikte Verhoeven. “Laat een ander de fouten maar maken. Heel blijven en de Yamaha heel houden was de prioriteit vandaag.”

De 220 kilometer waren alleen voor de motoren en quads. De auto’s en trucks reden een andere route. Dat was maar goed ook, meende Verhoeven. “Er zaten stukken trialwerk bij, waar de auto’s echt niet doorheen hadden gekund.” Op ongeveer driekwart van de rit bijvoorbeeld werden de motorrijders een canyon ingestuurd, met rotsblokken en afstappen van anderhalve meter. “Als je er niet vanaf kon of durfde springen, moest je er omheen, maar dat kostte tijd.”

Voor trialspecialist Verhoeven was het geen probleem, al merkte hij toch nog wel de vermoeidheid van gisteren. “Ik ben zo diep gegaan. En dan die warmte erbij… Ik merk nu wel dat ik niet meer zo snel herstel als vroeger. Als je ziet wat er gisteren allemaal is gebeurd, is het ook niet zo gek eigenlijk. Normaal gesproken, als de rit niet geneutraliseerd was geweest, had de helft eruit gelegen. Jammer genoeg was mijn teammaat Robert van Pelt onder de uitvallers. Dat is ontzettend vervelend voor hem, maar ook voor het team en de sponsors. En ook voor mij. Ik vind het jammer dat hij er niet meer bij is. Ondanks alles heb ik wel plezier gehad vandaag. Ik kon weer liedjes neuriën onderweg. Dat is een goed teken.”

.


 

Verhoeven en van Pelt to Dakar: Le Havre


Videopromo 

Website door Mark Pater en Motocrossplanet.nl