FRANS VERHOEVEN MEER BEZIG BOETES TE ONTLOPEN DAN MET RIJDEN
05/01/2016 om 22:18

Bij Frans Verhoeven van het Yamaha Netherlands Verhoeven team staat veiligheid voorop, maar tijdens de derde etappe van de Dakar-rally ergerde hij zich aan de vele zones waarin een snelheidsbeperking gold. “We hebben de hele dag van speedzone naar speedzone gereden. De funfactor was nul”, liet Frans wat kribbig weten bij aankomst in het bivak van San Salvador de Jujuy dat op een legerplaats was gevestigd.
 

Het plezier was een beetje vergald op de ingekorte special die vanaf km-stand 124 begon en op km-stand 345 eindigde. “Ik heb meerdere rijders gesproken die er over klaagden. Op de meest vreemde plekken moest je van het gas af. Er was zelfs een gedeelte van het parcours waar je geen mens tegenkwam en toch mocht je er acht kilometer niet harder dan 50 rijden. Het was om de twee kilometer raak. En dat wel een stuk of 25 keer, schat ik. Op een gegeven moment ben je niet meer met rijden bezig maar met voornamelijk opletten dat je niet te hard door die zones gaat. Ik heb namelijk geen zin in boetes en tijdstraffen.”

En toch kwam de lach weer terug op zijn gezicht toen hij fris geschoren en gedoucht uit zijn camper stapte. “Ja, ik heb best wel lekker gereden. De motorfiets was top, die rijdt en veert goed”, roemde hij zijn Yamaha WR450 Rally. “Onderweg op de proef hebben we nog een beetje regen gehad, maar het was goed te rijden”, sprak hij voldaan. Om zich vervolgens op te laden voor de volgende dag waarin deel 1 van de marathon-etappe op het programma staat. Het is een lus Jujuy-Jujuy met het bijzondere kenmerk dat er na afloop een parc ferme is voor alle voertuigen die onaangetast moeten blijven. Alle service van de deelnemers die niet in de race zijn, worden woensdag in de loop van de dag al doorgestuurd naar Bolivia voor het bivak in Uyuni op donderdag.

“De marathon-etappe ligt me wel”, meende Verhoeven die nieuwe, iets hardere desert-banden op zijn Yamaha motorfiets heeft laten zetten. Deze Michelins en de velgen zijn door de technische commissie verzegeld, zodat er onderweg niet gesjoemeld kan worden.
 


 

Groot formaat foto's

De media die groot formaat foto's willen downloaden, kunnen dit doen op de onderstaande link.

Fotoshoot 2016

Frans Verhoeven blikt vooruit op Dakar 2016
 

Website door Mark Pater en Motocrossplanet.nl