FRANS VERHOEVEN GENIET EN BELEEFT TOPDAG
07/01/2016 om 21:39

Frans Verhoeven beleefde een topdag in de Dakar-rally. In het tweede deel van de marathon-etappe van Jujuy in Argentinië naar Uyuni in Bolivia straalde het plezier van zijn rood geblakerde gezicht waarop de striemen van zijn hel nog zichtbaar waren. “Het was een topdag met een p en niet met een b. Tobdagen heb ik in mijn carrière ook gehad, maar vandaag had ik een superdag”, glunderde de coureur van het team Yamaha Netherlands Verhoeven.
 

Hij had genoten van de special die hij als dertigste achter de winnaar Toby Price aflegde. Ook in het klassement is hij wederom de beste Nederlandse motorcoureur. “Het eerste deel was eigenlijk niet interessant, snel en veel rechtuit. Maar vandaag was het een prachtige rit. Alles zat erin. Van bergen, hairpins, zand, kamelengras tot riocrossings. Een waterdoorwading was serieus diep. Ik ging er in het midden doorheen, maar ik dacht wel: nu moet het niet nog dieper worden, want anders ga ik kopje onder”, vertelde Verhoeven die de marathon-etappe, waarin de assistentieploegen tijdens de ‘break’ in Jujuy ontbraken, met verstand gereden heeft.

“In het eerste, snelle deel heb ik niks geforceerd om de banden te sparen. Maar vandaag ben ik gaan rossen. Dat kun je zien aan de bandjes want die zijn behoorlijk afgereden”, sprak hij voldaan. Ook verstandig was hij met de klimatologische omstandigheden omgegaan. “Ik heb geen last van hoogteziekte, ook nooit gehad. Omdat we vorig jaar zo’n regen en onweer in Bolivia hebben gehad, had ik mijn regenkleding en handmoffen al uit voorzorg in een locker gedaan. Toen we vanochtend aan de start stonden, was het koud! Onderweg zat ik gewoon te zingen dat ik mij zo dik ingepakt had tegen de regen. Alleen was ik wel zeiknat van het zweet, maar dat was beter dan kou lijden”.

De aankomst in Bolivia maakte op hem grote indruk. Frans moest zijn Yamaha WR450F Rally in de laatste vier kilometer van de stage door een haag van mensen loodsen. “Het was net als in de Tour de France. Alleen blijven de super enthousiaste mensen hier gedisciplineerd staan.”
 


 

Groot formaat foto's

De media die groot formaat foto's willen downloaden, kunnen dit doen op de onderstaande link.

Fotoshoot 2016

Frans Verhoeven blikt vooruit op Dakar 2016
 

Website door Mark Pater en Motocrossplanet.nl