Verhoeven vol zelfvertrouwen de tweede week in
10/01/2015 om 00:15
Frans Verhoeven ging in de zesde etappe van de Dakar 2015 in de aanval. Dat leverde hem een 25ste tijd op. Die plaats bezet hij ook in het algemeen klassement. De 318 kilometers vormden een zeer diverse proef, waarin Verhoeven zich uitstekend wist te profileren.

autodakar2015part19.jpg

“Het was een mooie proef en een goede dag voor mij,” sprak Verhoeven aan de finish in Iquique. “Er zat van alles in: snelle stukken, technische stukken, een extreem steil stuk omhoog en omlaag. Het ging lekker. Ik had het gevoel dat ik weer een vuist kon maken.”

Verhoeven was een tijd samen met een aantal Yamaha-collega’s – De Soultrait, Da Costa, Pain – maar reed zijn eigen wedstrijd. “Ik heb zelfstandig gereden en zelfstandig genavigeerd. Er zaten te veel tricky dingen in om op anderen te vertrouwen.” Dat bleek ook wel. Een aantal topcoureurs ging de fout in, zag Verhoeven. “Viladoms reed verkeerd, Walkner stond met stukken, Pedrero stond stil. Het was zaak om het koppie erbij te houden.”

Daarin slaagde Verhoeven. Het zelfvertrouwen is terug. “Van de extreme inspanning en hitte in de tweede etappe heb ik wel een knauw gehad. Ik merk dat ik daarvan nu aan het herstellen ben. Morgen is de rustdag. Dat zal me goed doen. Ik verwacht daarna weer goede resultaten, zeker met de twee marathonetappes die we nog gaan krijgen.”

 


 

Verhoeven en van Pelt to Dakar: Le Havre


Videopromo 

Website door Mark Pater en Motocrossplanet.nl